Ange dina leveransalternativ

Läs mer här om du ställer in dina leveransalternativ i Tictail-appen för iOS eller Android

Du kan lägga till så många leveransalternativ och destinationer du vill i din butik. Vi rekommenderar att du anger olika leveransalternativ för varje land eller destination som kräver olika avgifter.

Här kan du läsa mer om hur du ställer in dina leveransalternativ:

1. Börja med att gå till Inställningar > Leverans i kontrollpanelen i Tictail.

2. Klicka på Lägg till leveransalternativ för att komma igång.

3. Först måste du bestämma ditt pris. Du har tre alternativ att välja bland här. Det första alternativet är att debitera en fast fraktavgift, vilket innebär att det tas ut en standardavgift för alla beställningar i din butik.

4. Det andra alternativet är att debitera per produkt, vilket innebär att du kan använda olika fraktavgifter för varje produkt i din butik.

Ange fraktavgiften för den första artikeln som köps under Pris för första produkt. I fältet Pris för ytterligare produkter kan du ange en extra fraktavgift för varje ytterligare produkt som köps. Om du till exempel säljer affischer debiteras kunderna 5 $ i frakt för den första affischen de köper och 2 $ i frakt för alla ytterligare affischer de köper i din butik.

5-6. I avsnittet Undantag kan du ange produkter som kräver en annan avgift än standardavgiften. Om du till exempel säljer en produkt som är extra tung eller extra liten eller något som kräver specialleverans och specialhantering klickar du på Lägg till undantag och väljer den eller de produkter som inte ska omfattas av det här alternativet. Ange sedan fraktavgiften för varje ”specialprodukt”.

7. Det tredje och sista alternativet är att erbjuda hämtning utan kostnad. Använd det här alternativet om du har en fysisk butik, ett lager eller en verkstad där kunderna kan hämta upp sina beställningar utan kostnad.

8. Se till att det framgår i rubriken att kunderna måste hämta sin beställning manuellt. Du kan också lägga till ytterligare information där du beskriver hur kunderna meddelas när beställningen är klar att hämtas. Kom ihåg att ange en hämtningsadress så att kunderna vet var de kan hämta sin beställning.

9. Det viktigaste steget är att ange vart du levererar produkterna. Du kan välja leveransdestinationer genom att skriva och välja region, land eller delstat. Tänk på att du bara kan välja delstater eller provinser om din butik finns i USA, Spanien, Portugal eller Kanada. Om det finns andra regioner som du inte vill ta med i det här alternativet kan du lägga till dem under Alternativet är inte tillgängligt i.

10. Fortsätt med avsnittet Information. Här ska du ange namnet på leveransalternativet (antingen den aktuella tjänstleverantören eller regionen där alternativet är tillgängligt). Ange uppskattad leveranstid från det att kunden gör sin beställning till dess att han eller hon har artikeln i sin hand. Tänk också på att ange ytterligare information om leveransalternativet om du finns något som behöver förtydligas.

11. Vissa fraktfirmor kräver ett telefonnummer för att leverera paket till dina kunder. Du kan välja att göra telefonnumret obligatoriskt i leveransalternativet genom att markera Kundens telefonnummer krävs i kassan.

12. Under Erbjudanden kan du erbjuda kostnadsfri frakt till kunder som spenderar mer än ett visst belopp i din butik. Skjut reglaget och ange ett minimibelopp i rutan Om totalsumman i shoppingvagnen överstiger detta belopp.

Kunder som spenderar mer än det angivna beloppet debiteras ingen fraktavgift. Om du inte vill erbjuda fri frakt kan du låta Erbjud fri frakt vara inaktiverat.

Obs! Prisgränsen för fri frakt avser det totala beloppet FÖRE eventuella rabatter. Exempel: Beställningar över 200 USD får fri frakt och en av dina kunder handlar för 200 USD. Kunden anger en rabattkod och får 50 % i rabatt. Kunden når prisgränsen och får fri frakt, eftersom funktionen inte tar hänsyn till rabatter när den jämför totalbeloppet i beställningen mot prisgränsen för fri frakt.

13. Kontrollera nu att du har sparat ändringarna genom att klicka på den gröna knappen Spara. Det är allt – du är redo att leverera!